När Robin letade efter en praktikplats var företagskulturen viktig

Robin gör sin praktik på avdelningen Brand and Marketing där han har fått möjligheten att arbeta med flera olika projekt. Det har gett Robin nya utmaningar som han inte är van vid från skolan. 

Robin Örknér gör sin praktik på avdelningen Brand and Marketing där han utgår från vårt kontor i Karlshamn. När han inte hjälper till att jobba med marknadsföringsprojekt hos oss så pluggar han till Digital Media Creative på Hyper Island i Karlskrona. Genom utbildningen på Hyper Island får Robin lära sig olika digitala arbetsmetoder som kan användas för att driva projekt på effektiva sätt. Han får också lära sig grundkurser i modern teknik som arduino och projection mapping. 

När Robin inte gör sin praktik hos oss gillar han att spela musik, träna eller spendera ett par timmar med att spela TV-spel. Han beskriver sig själv som en driven och aktiv person som motiveras av utmaningar.

Softhouse stack ut ur mängden

När Robin letade efter en praktikplats var företagskulturen viktig.

– Jag valde Softhouse på grund av kulturen. Jag tyckte att Softhouse stack ut ur mängden med fokus på gruppaktiviteter, roliga evenemang och prioritering av hälsa och välmående. Inom Brand and Marketing har man möjligheten att djupdyka i många olika saker. Till exempel så har vi utbildningar, arrangerar tribes, sköter administrativt arbete, håller i roliga evenemang och mycket mer. Detta passar mig utmärkt då jag är en person som gillar varietet i vardagen, berättar Robin.

Under sin praktik har Robin fått möjligheten att driva flera olika projekt på egen hand. Svårigheten med detta tycker han är att ha många bollar i luften samtidigt med ett eget ansvar, då det är något han inte är van vid. För på Hyper Island arbetar de inte så mycket med individuella uppgifter. 

– På Softhouse kan jag utmana mig själv på en helt annan nivå till skillnad från i skolan. Jag jobbar mer individuellt, har mer ansvar och fler bollar i luften samtidigt. Just nu driver jag två projekt, ett inom mailutskick och ett med vårt intranät som handlar om att bygga varumärkeskännedom och internkommunikation. Genom att driva dessa projekt får jag en inblick i hur branschen ser ut på riktigt, berättar Robin.

Han fortsätter: 

– Utöver det så sköter jag de administrativa delarna för ett LeanTribe om AI som vi kommer hålla i slutet på månaden. Jag stormtrivs här på Softhouse och se fram emot vad framtiden har att erbjuda. 

Nyfiken på en praktik hos oss? Kontakta något av våra kontor så hjälper dem dig vidare. Läs mer här.