DevTribe #18 – Vilka ramverk är det som gäller just nu?

Vilka ramverk är det som gäller just nu?

Det finns en stor mängd olika ramverk på marknaden och i och med att det tillkommer nya kontinuerligt, och varje ramverk i sin tur ständigt utvecklas, så valet sällan helt självklart. Just därför tar vi en titt på några av de större ramverken som finns på marknaden som Angular, Vue och React.

Vi pratar och belyser deras olika styrkor och svagheter och berättar mer om när vi tycker att de passar allra bäst. Varmt välkommen till en kväll av intressanta diskussioner och nya insikter om några av alla dessa ramverk som finns på marknaden idag.

Anmäl dig här!

Våra talare:

Simon Nilsson – Apputvecklare & Entreprenör

Därför ska du välja React Native i din nästa startup

Ett intro till vad React Native är och hur det funkar. Jag kommer ta upp vilka fördelar och eventuella nackdelar som finns i att välja React Native över Native eller andra alternativ som finns på marknaden. Det kommer också att bli lite djupdykning i de allra senaste arkitekturförändringarna som skett och som är på gång just nu.

Simon Nilsson

Jag är en apputvecklare och entreprenör sedan 8 år och uppväxt i Skåne. Jag brinner för att skapa digitala lösningar och har helt snöat in mig på mobilappar. Idag driver jag min egen appbyrå Axenu AB där vi, dels bygger egna produkter/startups vilket är vårt fokus, och i andra hand bygger vi appar och tjänster åt kunder. Min första app var ett minesweeper spel skrivet i Obj-c. Därifrån gick jag vidare till Swift och nu React Native, med en hel del fullstack längs vägen.

Björn Andersson Ahlstrand – Mjukvaruutvecklare och Angular-expert

Vad erbjuder Angular och när är Angular rätt val för just ditt projekt?

Att koda Angular! Jag kommer prata om Angular’s egenheter och framgångsfaktorer. Det gör jag genom att ta avstamp i några dos and don’ts och kodexempel för att till slut ge åhörare tillräckligt med information för att kunna ta ett välgrundat beslut om Angular är rätt för dem.

Björn Andersson Ahlstrand

Björn har en lång erfarenhet som front-end utvecklare och har genom åren följt ramverkens utveckling och haft förmånen att få erfara ramverkens både styrkor och svagheter. Björn har erfarenhet av att jobba mot multinationella kunder där sekretess, språk och rörlighet är viktiga ingredienser.

Anthon Holmqvist – Mjukvaruutvecklare

Webbapplikationer med extra allt i Nuxt.js

Idag så körs det fler och fler applikationer i webbläsaren och vi behöver ramverk som ökar produktiteten för både utvecklaren och slutanvändaren. Ett av dessa är Nuxt.js, ett Vue.js baserat ramverk. Med Nuxt.js kan man köra server, klient och hybrid-applikationer med smarta och snabba funktioner. Under detta blixttal kommer jag gå igenom vad, hur och varför man borde fundera över Nuxt.js till nästa projekt.

Anthon Holmqvist

Anthon Holmqvist brinner för läsbar och användbar kod och med detta har han även ett stort intresse för verktyg som förenklar utvecklingen. Han håller sig uppdaterad med de senaste teknologierna och tackar aldrig nej till en utmaning.

De senaste åren har Anthon utvecklat frontend applikationer med teknologier såsom TypeScript, Vue.js, Jest och Webpack. Stort fokus har legat på verktyg och testning. Anthon arbetar idag på Softhouse.

Anmäl dig här!