Softhouse etablerar sig i Kalmar genom 26 åriga AI-forskaren Gustav

Den 26-årige Gustav Hammarström rekryteras nu som ny kontorschef till Softhouse kontor i Kalmar. Gustav förstärker det befintliga kontoret i Kalmar genom den sammanslagning man gjort tidigare i år med fullservicebyrån Milou. 

Gustav har tidigare varit doktorand i Industriell Ekonomi på BTH där han också forskade inom AI-programmering för finansiell data. Gustav kliver nu in som kontorschef i Kalmar. Softhouse sysselsätter ca 300 medarbetare på sina åtta olika kontor där man arbetar med digital transformation och mjukvaruutveckling.

– Det är fantastiskt kul att Gustav kommer leda vår verksamhet i Kalmar. Vi ser Kalmar som en intressant region med stor möjlighet för tillväxt. Att vi dessutom kan samlokalisera tillsammans med vår byrå Milou gör det såklart extra roligt med denna etablering. Vid nyetableringar utgår vi från duktiga ledare som vill växa en verksamhet där de befinner sig. Så när Gustav vi kom i kontakt med Gustav föll bitarna på plats, säger Anna Bäcklin, koncernchef Softhouse. 

Gustav Hammarström har tidigare varit doktorand inom Industriell Ekonomi på BTH där han primärt har forskat inom AI-programmering för finansiell data. Han har också en bakgrund från andra konsultbolag inom tillverkningsindustrin där han jobbat med både försäljning och rekrytering. Gustav kommer att vara en stor del i att bygga upp kontoret i Kalmar och han ser positivt på utmaningen. 

– Det är spännande att få vara med från start på resan i Kalmar för Softhouse och jag har en stark, och positivt känsla för bolaget. Det finns en genomtänkt strategi, en gemenskap och stort utbyte mellan kontoren som skapar en otroligt fin meningsfullhet. Det känns också roligt och utmanande att sätta ihop team med specialister från hela Softhouse för att på bästa sätt kunna lösa kundens problem. Det är en stor styrka att vi har ca 300 specialister inom IT och digitalisering som kan hjälpa våra kunder på bästa sätt, inte minst nu vid en etableringen i Kalmar.

Kalmar som IT-stad är jättespännande och har utvecklats kraftigt de senaste åren. Inte minst inom E-hälsomyndigheten och E-handel. Industrin börjar få ett stort behov av digitalisering och IT-kompetens och där har vi mycket erfarenhet från våra tidigare uppdrag och stora kunder från framför allt Blekinge. 

Under våren förvärvade Softhouse fullservicebyrån Milou med 4 personer i Kalmar och nu bildar man tillsammans ett kontor på 8 personer i och med de rekryteringar man gjort löpande under hösten.

Gustav tillträdde sin nya tjänst den 1:a november 2021. 

 

För mer information, kontakta:

Anna Bäcklin, Koncernchef, Softhouse 

Tel: 0709 – 80 04 39

anna.backlin@softhouse.se 

Gustav Hammarström, Kontorschef, Softhouse Kalmar 

Tel: 076 – 183 24 58

gustav.hammarstrom@softhouse.se 

Rebecka Lindhe, Marknad- och kommunikationschef, Softhouse 

Tel: 0729 – 82 94 09

rebecka.lindhe@softhouse.se

Om Softhouse

Softhouse utvecklar digitala affärer, mjukvara och människor. Softhouse erbjuder konsulttjänster inom mjukvaruutveckling och digital transformation. Företaget grundades 1996 och var en av de första att introducera Agil metodik i Sverige. Softhouse sysselsätter ca 300 medarbetare fördelat på kontor i Malmö, Karlskrona, Kalmar, Karlshamn, Växjö, Jönköping, Stockholm och Sarajevo. 

Softhouse håller regelbundet utbildningar, kurser och event genom Softhouse Akademi där man hittills utbildat över 20 000 scrum masters. Softhouse Invest investerar i företag med stort mjukvarubehov där företaget bidrar med ledning och finansiering. 2021 förvärvade man fullservicebyrån Milou Communication.