Softhouse och Milou först ut i Blekinge med kollektivtrafik som förmån till sina medarbetare

Softhouse och Milou knyter avtal med Blekingetrafiken och blir först ut med att erbjuda kollektivtrafik som förmån för att underlätta för sina medarbetare att resa mer smart och hållbart till jobbet. Förmånen innebär att medarbetarna åker billigt och enkelt till och från kontoret och kan använda månadsbiljetten på fritiden. Samarbetet med Blekingetrafiken är dessutom en konkret åtgärd för Softhouse och Milou med dess medarbetare att minska sina klimatavtryck.

Softhouse och Milou först ut i Blekinge med kollektivtrafik som förmån till sina medarbetare

Efter pandemin med hemarbete och bilpendling är det prioriterat att stimulera till rörelse och att ses mer fysiskt på kontoren igen. Softhouse och Milou ville se om förmånsbiljetter kan hjälpa medarbetarna på traven till att bidra mer i den hållbara omställningen.

Vi vill vara med och bidra till ett enkelt och mer hållbart resande till och från våra kontor, säger Jörgen Persson, VD för Softhouse i Blekinge. På Softhouse har vi jobbat med att utveckla biljettlösningar till kollektivtrafiken i nästan 15 år, bland annat genom Skånetrafiken och Blekingetrafiken. Därför känns det extra roligt att få vara med och erbjuda kollektivtrafik som förmån till våra medarbetare.  

Det är viktigt att ligga i framkant när det gäller förmåner vi kan erbjuda och att bidra till snällare resor till och från jobbet – det gör vi mer än gärna, säger Annica Lagergren VD på fullservicebyrån Milou, som är en del av Softhousekoncernen.

Vi är väldigt glada att Softhouse erbjuder denna förmån som första företag i Blekinge. Företagsportalen är ett väldigt snabbt och enkelt sätt att hantera biljetter till sina anställda med minimal administration, samtidigt som ni har full koll på både köphistorik och fakturering. Vill ni erbjuda fria tjänsteresor, månadsvis avbetalning eller att biljetten dras av som en löneförmån så har ni full flexibilitet att själva bestämma just ert upplägg – precis som Softhouse, säger Fredric Torstensson, företagssäljare på Blekingetrafiken.

Softhouse har tidigare erbjudit förmånen men då i Region Skåne. Martin Wierzbicki som arbetar som utvecklare på Softhouse kontor i Malmö berättar. 

Jag gillar att åka kollektivt för jag slipper rusning i trafiken på morgonen, jag slipper leta parkering, när jag kommer in på kontoret och har ingen stress. Det är jättekul att softhouse erbjuder den här tjänsten och att vi kan ligga i framkant, säger Martin Wierzbicki utvecklare på Softhouse.

Softhouse erbjuder kollektivtrafik som förmån till sina medarbetare i Blekinge