Categories: CSR

by Ardiana Spahija

Share

Categories: CSR

by Ardiana Spahija

Share

Softhouse är med och skapar Talent Without Borders, ett projekt för att hjälpa nyanlända få kvalificerade arbeten.
Det råder brist på kvalificerad arbetskraft på många håll i Sverige. Samtidigt finns det massor av kompetens bland nyanlända som inte har jobb. Det är ur detta resursslöseri som idén till Talent Without Border föddes i Öresundsregionen.
Jayway, Cybercom, Malmö Högskola, Lunds universitet, Minc, Qlik och Softhouse – där har ni aktörerna som tillsammans vill göra skillnad och nu drar första projektet igång. Fokus i denna omgång ligger på mjukvaruutveckling och syftar bland annat till att belysa arbetskulturen kring IT-projekt i Sverige. Det är viktigt att förstå den ofta prestigelösa och informella ledarstilen i Sverige och en nyckel till att bli framgångsrik ligger i stort förtroende för varandra i teamet och nära kontakt med kunden. Man måste våga göra sin röst hörd.
En av Softhouse grundvärderingar ligger i att dela med sig av kunskap, vilket gör att detta initiativ naturligt integreras i vår verksamhet.
“Softhouse Malmö är precis som hela regionen (och Sverige) redan väldigt diversifierad när det gäller våra medarbetares nationella ursprung. Räknar man på första och andra generationssvenskar så är ca 12 nationaliteter redan representerade. Svenska IT-marknaden behöver nya duktiga medarbetare, för oss är det därför helt naturligt att hjälpa till där vi kan. Deltagarna är ju också potentiella kandidater för rekrytering till oss själva, så även från det perspektivet blir det intressant för oss att deltaga med både utbildningar och Scrum Master-rollen.”
– Mats Petersen, VD Softhouse Malmö
Ni kan läsa mer om Talent Without Borders här.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our newsletter.