Användarcentrerad och interaktionsbaserad utveckling

Front-end utveckling har fått mer och mer betydelse och gått från traditionell webbutveckling åt användarcentrerad och interaktions-baserad sådan. Hur slutanvändaren faktiskt tycker om och kan använda produkten är viktigast och något man bör sätta i fokus. Utveckling inom front-end rör sig i ett snabbt tempo där nya ramverk föds och andra överges. Har du koll på det senaste?

Ämnen som det finns möjlighet att inspirera & diskutera under kvällen:

  • Ramverk (react, vue.js, angular mm), vilket ska väljas och ska man alltid använda ramverk
  • Typescript vs javascript
  • UX, var kommer det in? Ibland får du som utvecklare ta denna hatt, ibland är du allt för styrd.
  • Styleguides

Varmt välkommen till en kväll med massor av smarta tips oavsett om du är expert inom ett javascript-ramverk, jobbar med UX/UI dagligen eller om du är nybörjare i ämnet. Känn dig varmt välkommen att dela med dig av dina erfarenheter eller lyssna in de andras.

Läs mer om våra talare här!

Och anmäl dig nedan!

Date
24 October, 2019
Time
17:00 - 20:00

Anmäl dig via länken

Location

I Softhouse lokaler
Campus Gräsvik 3A, 371 75 Karlskrona, Karlskrona

Anmäl dig här!

Anmäld dig till DevTribe 13 här!

Snapshot testing with Jest

Anthon Holmqvist

Anthon Holmqvist brinner för läsbar och användbar kod och med detta har han även ett stort intresse för verktyg som förenklar utvecklingen. Han håller sig uppdaterad med de senaste teknologierna och tackar aldrig nej till en utmaning.

De senaste åren har Anthon utvecklat frontend applikationer med teknologier såsom TypeScript, Vue.js, Jest och Webpack. Stort fokus har legat på verktyg och testning. Anthon arbetar idag på Softhouse.

Topic: Snapshot testing with Jest

Anthon kommer att prata om Jest och hur Snapshot testing kan användas för att förenkla testning i JavaScript. Han berättar om vad de är, hur de fungerar och hur de kan användas.

Är det dags att överge server side rendering eller är single page apps bara en fluga?

Jonas Schubert Erlandsson

Jonas Schubert Erlandsson

Jonas har hållit på med webbutveckling sedan 1997, bara två år efter att JavaScript kom till. Genom åren sedan dess har det blivit en massa kod i allt från serverside-ramverk som bara stödjer server side rendering till dagens moderna frontend-ramverk. Har man dessutom fokus på att vara polyglot så långt det går så är det lätt hänt att man börjar jämföra verktyg och problem.

Är det dags att överge server side rendering eller är single page apps bara en fluga?

Vilken sidan är du på? Efter denna presentationen kommer du förhoppningsvis överge din position i endera lägret för att träffas i mitten och prata om när vilken teknik är bäst.