Softhouse Invest

Vi hitta innovativa idéer och företag där vår kompetens och expertis hjälper entreprenören att lyckas genomföra sina stora idéer.

Vi investerar i framtiden

Softhouse Invest jobbar med att hitta innovativa idéer och företag där vår kompetens och expertis hjälper entreprenören att lyckas genomföra sina stora idéer. Vi är en partner som hjälper din affär att lyckas. Softhouse Invest investerar i entreprenörer med projekt, lösningar och produkter som vi tror på. Vi investerar primärt i bolag med ett stort mjukvarubehov som skapar framtidens digitala affärer.

Vår investeringsverksamhet möjliggör att vi ligger nära innovation och banbrytande teknik och kan vara med och utveckla digitala affärer på riktigt. Vi är en partner som investerar aktivt kapital där vi  bidrar med hantverksskicklighet inom mjukvaruutveckling, management, affärsutveckling och digitalisering.

Vi ser på verksamheten på nya sätt och jobbar utifrån att accelerera nya eller befintliga verksamheter och erbjudanden. Vi är duktiga på att lyfta företag till nästa steg och hitta nya affärsmöjligheter genom att se utanför företagets traditionella affärer. Vi jobbar kontinuerligt med paketering och affärsutveckling, är delaktiga i företagets styrelse och ibland även i den operativa ledningen. Vi erbjuder managementtjänster till alla våra portföljbolag för att hjälpa våra partner till en så komplett och lyckad affär som möjligt.

 

Våra portföljbolag

Våra portföljbolag är grundade på 80-talet fram till 2016 och vi täcker hela spannet från startup till moget bolag. Det gemensamma för våra engagemang är att de alla har en mjukvarukomponent i botten och att vi sedan fungerar som en katalysator och hjälper bolaget att ta nästa steg.

T-Kartor grundades 1985 och levererar lösningar och produkter inom tre olika områden: Geospatial solutions, kartproduktion och vägvisning i städer. I botten ligger ett digitalt kartproduktionssystem (CPS) som möjliggör snabb och enkel kartproduktion för en mängd olika tillämpningar. Företaget har utvecklat ett stort websystem (GT) för hantering av alla typer av big data, men fokus på geografisk information.

Emerge grundat 2017 i Warszawa jobbar med konsultverksamhet  inom mjukvara och systemutveckling.

Tölve har tagit fram en plattform för automatisering av prospektering för säljorganisationer. I botten finns machine learning-algoritmer som utifrån kundernas CRM-data, publik finansiell information och annan information som t ex sociala medier, genererar rankade prospekteringslistor för säljare. Plattformen lanserades i december 2017.

Pitchler grundades 2016 har tagit fram en plattform för videocentrerad jobbsökning och kandidatmatchning. En plats där jobbsökare och företag på ett enkelt och tilltalande sätt hittar varandra. Plattformen lanserades i augusti 2017 och den senaste versionen släpptes i maj 2018.

Compare IT grundat 2005 erbjuder smarta hem-lösningar för både småhus och lägenheter. Basen är Homeline som är ett styrsystem som installeras i elcentralen. Lösningen innehåller dessutom appar och en molnlösning för övervakning och styrning av hemmet.

Shopit IT grundat 2012 erbjuder världens mest omfattande sökmotor för produkter. Fullt utbyggd ska den innehålla 1 miljard produkter från över 300.000 e-handelsplatser perfekt förpackade i över 50.000 produktkategorier.

Vill du veta mer?

Kontakta oss!