Välkommen till Hackathon i Karlskrona

Den 14:e-15:e April bjuder vi till Hackathon i Softhouse lokaler i Karlskrona för att tillsammans hitta spännande och praktiska användingsområden för all den öppna data som Karlskrona kommun och Boverket gjort tillgänglig för allmänheten. Redan idag har Karlskrona kommit väldigt långt i sin digitalisering, något som uppmärksammades 2017 när staden kom tvåa i en tävling att bli Sveriges digitaliseringskommun.

”Vi har lyckats med att koppla ihop digitaliseringen med både utvecklingen av vår egen verksamhet och nyttan för våra invånare,” berättar Fredrik Sjölin, utvecklingschef för IT på Karlskrona kommun, för framtidenskommuner.se

Första platsen gick kanske oförvånande till Stockholm (som har nästbäst skärgård, eller vad säger ni?), men Karlskrona har redan idag över 100 aktiva webbtjänster, och på vårt Hackathon hoppas vi hitta nästa spännande användningsområde! Erfarna ingenjörer från bland annat Softhouse, HiQ och Sigma kommer finns på plats, och vi tror att idéerna kommer flöda under helgen.

Signa upp till vårt Hackathon redan nu, antingen själv eller med ett par kamrater. Registrering, mingel och tillgång till datan börjar redan på fredagen den 13e, så vi hoppas att vi ses då! Vi på Softhouse ser fram emot att stötta både med mat och lokaler, men också med resurser att hjälpa till att bygga och lansera de bästa idéerna från helgen, så kom och kavla upp ärmarna så ser vi tillsammans till att Karlskrona fortsätter vara en ledare inom digitalisering.