Apputveckling

Vi utvecklar mobila applikationer

Vi kan hjälpa dig att ta fram

Mobila Applikationer

Vi utvecklar interaktiva, datadrivna appar för både mobil och webb. Vi har levererat digitala projekt, expertkunskap, applikationsdrift och support till både små och branschledande bolag i över tjugo år. Vi är ett gäng passionerade experter med stort hjärta och lång erfarenhet av både app- och webbutveckling.

Vi hjälper dig att ta fram kompletta appar som inte bara är en spegling av webbplatsen eller en webbsida. Vi utvecklar appar för iOS- (iPhone/iPad) och Android-telefoner och vi utnyttjar hela mobilens funktionalitet och koordinerar samtliga funktioner för att bygga en så bra och attraktiv app som möjligt. Apputveckling innebär allt ifrån att koppla ihop GPS-koordinater, kameror, sensorer och rörelsemönster som ger användaren ett större värde.

Vi använder alltid de senaste ramverken inom apputveckling och ser till att förädla din idé till en färdig app. Vi utvecklar ofta med hjälp av JavaScript-ramverket React Native som gör det möjligt att använda samma kodbas över flera typer av plattformar. För dig som kund innebär det inte bara att projektet får kortare utvecklingstid utan även att det blir betydligt billigare.

iOS-applikationsutveckling

Vi hjälper dig med komplett och kundorienterad mobil applikationsutveckling för iPhone och iPad. Vi omsätter våra kunders idéer och tankar till verklighet direkt i ett iOS-device. Oavsett vilken affärsnisch eller bransch du befinner dig i är vi redo att hjälpa dig att ta fram en app och erbjuda dig förstklassig applikationsutveckling från ett slipat team av apputvecklare.

Android –applikationsutveckling

Vårt app-utvecklingsteam på Softhouse har inga problem att hantera utmaningar på kvalitétstestning under utvecklingens gång och vi utvecklar applikationer som är tillförlitliga, högkvalitativa och effektiva.

Cross-plattform mobil utveckling

Plattformsoberoende mobilapplikationer fungerar lika bra på enheter som kör olika operativsystem och det gör det möjligt att undvika behovet av att utveckla en separat applikation för varje plattform. Det minskar kostnaden för utvecklingen och sparar mycket utvecklingstid. Plattformsoberoende mobilapplikationer är vanligtvis enklare och billigare att underhålla eftersom en viss del av koden återanvänds genom applikationen. Det blir ofta den bästa lösningen för minskning av utvecklingskostnader och är effektivt när man är ute efter en snabb produktlansering på marknaden och särskilt när mer än två plattformar måste stödjas.

Vi utvecklar ofta dessa appar med hjälp av JavaScript-ramverket React Native, som gör det möjligt att använda samma kodbas över flera typer av plattformar. För dig som kund innebär det inte bara att projektet får kortare utvecklingstid, utan även att det blir betydligt billigare.

React Native

React Native är ett open source-framework som underhålls av Facebook och i nuläget är det ett av de mest populära ramverken för apputveckling på marknaden. Att skapa en React Native-app liknar mycket att skapa en hemsida och ramverket är nära besläktat med React.JS-biblioteket som används för webbutveckling.

React Native har en mer direkt och robust koppling till plattformens hårdvara vilket gör att appen flyter bättre och kan svara snabbare på användarens input än vad helt webbaserade lösningar gör.

Anpassade lösningar

Varje projekt är helt unikt för oss och vi utvecklar alltid de lösningar som hjälper våra kunder att uppnå sina mål. Därför pratar vi alltid ihop oss innan ett projekt och ser till att vi båda har en tydlig och klar målbild över hur vi kan bygga den absolut bästa appen för din verksamhet. Under projektet så kikar vi på:

Helhet

  • Under utvecklingstiden håller vi dig uppdaterad med arbetsförloppet och tillhandahåller teknisk support för applikationen under hela dess livscykel.

Transparens

  • Transparens är en av de viktigaste principerna i vårt arbetar. Vi värdesätter våra kunders förtroende och fokuserar på vårt långsiktiga samarbete och värdesätter därför att vi är så transparenta vi kan under vårt arbete.

Resultatinriktade tjänster

  • Våra kunders behov är vårt prioritet. Det är därför vi strävar efter att förse våra kunder med kod som har utvecklats med kvalitet och säkerhet i fokus.

Vi kan

Apputveckling

Vad är en app?

Många stora företag erbjuder sina tjänster först och främst via en mobilapp. Flera verksamheter är helt beroende av en eller flera appar och stora företag såsom Spotify, Facebook och Blocket är tre exempel på företag som främst existerar som en ikon på mobilskärmen. Därför hjälper vi dig med apputveckling på ett enkelt och snabbt sätt.

En app kan göra det enklare för ett företag att integrera och kommunicera med sina kunder. Den kan också skapa nya möjligheter genom nya användningsområden och beteenden som en app medför. En app kan vara alltifrån ett spel, en biljettautomat, en guide över något eller en musikspelare. Fördelen är att appen ofta är ett enkelt och konkret verktyg för kunden att kunna använda företagets tjänst direkt i fickan.

Varför utveckla en app istället för en hemsida?

En app är mer digital och interaktiv än en hemsida. I en app kan vi programmera hela enhetens olika funktioner såsom kameror, mikrofoner för att spela in film och ljud. Vi kan tracka omgivningen av appen genom tillexempel en AR-funktion och räkna steg eller spela ett spel. Vi kan använda GPS för att hitta positioner och skapa och identifiera intressanta platser i närområdet där appen används. Vi kan på ett enkelt sätt hjälpa dig med apputveckling då vi har en lång erfarenhet av att arbeta med och utveckla appar.

En modern smartphone har ett avancerat stycke sensorer och inmatningsverktyg, kopplade till en dator som är hundratals gånger kraftfullare än en genomsnittlig hemma-PC från nittiotalet var vilket gör att det skapar mycket nya möjligheter för att bygga ut dina affärer och komma närmare kunden.

Native app, webbapp, hybridapp eller responsiv hemsida?

Det finns flera olika typer av appar som man kan bygga. Vilken typ av app man utvecklar påverkar till exempel funktionaliteten och vad utvecklingen sedan kostar. Du måste också fundera igenom vad du vill att appen ska kunna göra och vad dens syfte är. Det finns flera olika versioner att fundera på. 

Native app

En native app är anpassad specifikt för telefonens mobiloperativsystem. Fördelarna med det är att det kan vara säkrare, eller i varje fall framstå som säkrare för användaren, eftersom appen laddas ned i en app store. Funktionaliteten är för det mesta mycket bättre och det eftersom att en native app ger tillgång till telefonens inbyggda funktioner och komponenter direkt. Exakt vilka funktioner som är tillgängliga även till webbapplikationer ändras dock över tid, i takt med att fler funktioner tillkommer i telefonen. 

Webbapp/progressive web apps

En webbapp är en nedladdningsbar hemsida som fungerar och ser ut som en app. En responsiv app laddar man ner på sin hemskärm och kan således användas offline till skillnad från en responsiv hemsida som behöver uppkoppling. En annan fördel är att webbappar fungerar i alla operativsystem vilket gör dem billigare att utveckla.

Hybridapp

En hybridapp är en webbapp som paketeras och distribueras som en native app. Den laddas alltså ner via en app store (Apple App Store eller Google Play till exempel) och får därför tillgång till respektive plattforms API:er.

Viss funktionalitet kan saknas jämfört med en native app och även prestandan påverkas negativt vilket gör hybridappar olämpliga i vissa fall. Vi använder oss oftast av React Native som är en av de vanligaste teknikerna för att skapa hybridappar. 

Responsiv hemsida

En responsiv hemsida är en hemsida som anpassar layouten beroende på skärmstorlek och skärmupplösning. Här är det viktigt att sidan är mobilanpassad eftersom att användandet av besökare från mobiltelefoner kontinuerligt ökar. Istället för att göra flera olika versioner av en hemsida för olika skärmstorlekar skapar man idag i regel helt responsiva hemsidor.

Responsiva hemsidor saknar precis som webbappar viss funktionalitet och kräver uppkoppling där emot kan de nås direkt via webbläsaren, vilket är en stor fördel i vissa fall eftersom användaren helt enkelt inte alltid vill ladda ner en app.

Vill du veta mer? Snacka med oss!