Vi kan e-handel

En ny spelplan med hög förändringstakt

 

 

En ny spelplan med hög förändringstakt

Handeln omvandlas i hög takt till e-handel men omsättningen fortsätter att växa. Den stenhårda konkurrensen, nya kundbeteenden, skiften av teknik och affärsmodeller gör att man som handlare måste anpassa sig och hänga med i utvecklingen

Den tillgängliga handelsplatsen för varje enskild person har heller aldrig varit större och E-handeln har skapat helt nya förutsättningar för försäljning. Med vår starka teknikbakgrund har vi varit med och skräddarsytt avancerade lösningar, system och integrationer som är helt anpassade efter just era behov. Vi kan hjälpa er att enkelt sätta upp en e-handel oavsett vilka mål eller förkunskaper ni har inom digital handel. Vi kan skräddarsy lösningar likaväl som att använda färdiga plattformar, system och integrationer och har jobbat med de flesta olika lösningarna tidigare. Givetvis kan vi också hjälpa dig att skräddarsy helt individuella lösningar och bygga ett system från scratch. 

Oavsett utmaningens omfattning och er utgångspunkt så går vi alltid igenom och analysera vart ni befinner er och hur vi på bästa sätt kan skapa konkreta lösningar på kritiska fokusområden. Därefter skapar vi en konkret åtgärdsplan som möjliggör en snabb förflyttning mot en e-handel och webbshop som ger resultat.

Ios eller Android

Mobilanpassad och användarvänlig

Fler och fler köp genomförs i mobilen och det är viktigt att din e-handel hänger med även i telefonen. Vi är duktiga på mobilanpassningar med allt från sök till betalningssystem. Vi jobbar helt med responsiv metodik vilket gör att alla våra lösningar funkar på alla olika enheter och devices. Önskar du en egen App så kan vi givetvis hjälpa dig med det också. 

Vi har många experter inom user experience och kan hjälpa dig att skapa en så effektiv och säljkonverterande mobillösning som möjligt. 

 • UX/UI
 • Apputveckling
 • Mobilanpassad webb
 • Användarfokuserad utveckling 

Tekniska plattformar och system

Logistik och lagerhantering

För större etablerade butiker kan processtöd för leveranskedjan ha lika stor betydelse som själva skyltfönstret. Vi har erfarenheter från att jobba med alltifrån logistik- och leveransintegration, utlämningsplatser, lager och lagerleveranser, fysiska butiker med streckkoder och streckkodsläsare, labelprinters, retur och fraktsedelslösningar och andra omfattande områden som du som e-handlare måste ha koll på.

 • Backoffice-klient med bra köpupplevelse
 • Backoffice-klient för kundtjänst
 • Backoffice-klient för lager och packning
 • Logistik och leverans integration, utlämningsplatser, lager, lager-leverans,  fysiska butiker
En datorskärm där en person skriver och övervakar system

Maximera nyttan av systemen med

Integrationer och API-kopplingar

Att system kommunicerar med varandra är ett krav för att de flesta verksamheter ska fungera effektivt. Därför är systemintegrationer en både viktig och strategisk fråga. Integrationer som fungerar låter dig arbeta i flera olika system utan att manuellt behöva uppdatera eller kontrollera informationen och vi hjälper er på resan från ett spretigt integrations-landskap med ett högt personberoende till en flexibel och mer framtidssäker lösning. Dagens köpmönster har förändrats och den fysiska butiken går mot en allt mer digital sådan med click-and-collect-principer där kraven på integrerade system växer markant. 

Vanligast är integrationer mellan affärssystemet, CRM eller PIM direkt i webbshoppen. Det viktigaste är att säkerställa att en standardiserad integration uppfyller de krav som verksamheten har på automatiserade flöden då en skräddarsydd integrationerna kan vara svåra och dyrare att anpassa.

Vanliga integrationer är mot större affärssystem och CRM såsom:

Bord med Ipad, posits, datorer och människor som samtalar

Vill du ta fram grunden först?

Koncept, design, prototyp och konfiguration

Det viktigaste är att detta är en modern och flexibel webblösning som har hög användbarhet och är enkel att använda. För att din e-handel ska bli så högpresterande som möjligt så skapar vi en stabil och enkel konceptgrund där du får en känsla för design och ”hur det faktiskt kommer att funka” innan projektet startar i full skala om du önskar. 

För att skapa en bra upplevelse så ska det implementeras en konfigurator motsvarande en “Bil” / “Husvagn”. Där man i realtid ser sina val. Många tror att deras produkter är för svåra och komplexa för att hanteras av en e-handelslösning. En del produkter har många olika egenskaper och tillval som kräver noggranna beräkningar men med en produktkonfiguration kan kunderna själva sätta ihop dessa komplexa produkter som därefter skickas i form av offerter.

Olika pappren med förslag på layout och systemfunktionalitet

En teknisk partner som kan

Utveckling

Grunden i Softhouse är uppbyggd på vår stora tekniska kompetens och agila och tekniska grund. Därför är vi en bra och enkel partner i bygget av en e-handel och har stora erfarenheter inom tekniska utmaningar. Vi har ett brett utbud av system- och gränssnittsutvecklare med erfarenheter och kunskap inom flera olika plattformar såsom EPIServer, Litium, Prestashop och WordPress men kan självklart skräddarsy helt egna modulära lösningar för just ditt behov. Målet är snabba, skalbara lösningar som är byggda på den senaste tekniken och som håller högsta möjliga säkerhetsstandard. Allt för att du när som helst ska kunna skala upp eller ner din verksamhet och samtidigt ha hög säkerhet på ditt material.

De flesta webblösningar och e-handelslösningar är uppbyggda på en komplex infrastruktur och precis där ligger vår stora expertis. Vi kan vägleda dig som teknisk partner genom hela er resa och kan samtidigt sköta alla delar av Integrationer och API:er som vi är särskilt vassa på.

Exempel på områden som vi är duktiga på:

 • PIM, varianter, färger, storlekar, kombinationer, bilder, specar.
 • Kampanjer och erbjudanden, rabatter och prishantering
 • Betalningslösningar, kort, faktura, kreditkoll, utlandet?
 • Kreditering och returhantering
 • Lojalitetsprogram
 • Affärssystem / Fakturering / Saldon och rapporter
 • Användare, användargrupper
 • Multispråkstöd
 • Valutastöd
 • CRM-system
 • Övervakning
En skärm som visar en utvecklare som kodar

Se till att allt flyter på som det ska med rätt

Drift & Underhåll

Ifall ni själva inte hinner kan vi hjälpa dig att sköta all drift, förvaltning och underhåll för din plattform. Vi säkerställer att allt fungerar som det ska och sköter eventuella uppdateringar löpande. Lösningen ska vara utvecklad på modern mjukvara som är lätt att drifta och underhålla med enkla medel. 

Vi är duktiga på att arbeta skalbart och tar höjd för eventuella försäljningstoppar som ni plattform måste klara av. Det är viktigt att ha med sig för eventuella försäljnings-peakar vid ex. Julförsäljning eller kampanjer som bör kunna skala så att de klarar belastning och har skydd för ex. överbelastningsattacker.

Vi kan hjälpa dig med bland annat: 

 • SEO
 • Social Networks
 • Analytics
 • Omnichannel 
 • Multichannel Experience 
En person som kodar på softhouse

Behöver du lite inspiration?

Case

Vill du veta mer? Snacka med oss!