Vi utvecklar digitala affärer för framtiden

Softhouse grundades i Malmö 1996 och har hela tiden vuxit stadigt. Idag sysselsätter vi cirka 300 medarbetare på tio olika kontor. Du hittar oss i Luleå, Uppsala, Stockholm, Jönköping, Växjö, Kalmar, Karlskrona, Karlshamn, Lund, Malmö och i Sarajevo. I branschen har vi gjort oss kända som ett av de ledande företagen och pionjärerna i Skandinavien inom lean och agile mjukvaruutveckling. Utöver vår agila bas har vi alla ett starkt gemensamt intresse – att utveckla digitala affärer. Det gör vi genom att se till att leverera värde ofta och kontinuerligt genom att leverera mjukvara i världsklass från de allra bästa mjukvaruutvecklarna i branschen. 

Här, på Softhouse, är vi ett gäng lagspelare som är noga med att alltid dela med oss av vår kunskap; till kollegor som behöver hjälp, kunder som behöver expertis eller branschkollegor som vill lära sig någonting nytt. Att dela med oss av vår erfarenheter är någonting som vi har gjort sedan starten 1996 och varje dag sedan dess. Vi har utbildat över 20 000 Scrum Masters under våra 25+ år genom vår utbildningsfunktion Softhouse Akademi. Här erbjuder vi utbildningar inom Scrum, Agile, SAfe, ledarskap, digitalisering och team. 

Softhouse - utvecklare

Vi rekryterar bara de allra bästa

Vi jobbar med många olika företag och branscher och är ödmjuka i alla våra uppdrag. Vi jobbar med alla typer av kunder alltifrån internationella företaget med stora komplexa system och integrationslösningar till det lilla lokala företag med lite mindre mjukvarubehov. Vi är noga med att handplocka de allra bästa medarbetarna och vi är stolta över vårt kompetenta och duktiga team som vi kontinuerligt utmanar och utvecklar. 

För att sprida vidare vår kunskap har vi också en investment-verksamhet genom vårt bolag Softhouse Invest som investerar i mjukvaruutunga bolag som behöver expertkompetens, styrning och mjukvarukunskap. Vi hjälper entreprenören att växa i sin roll, utveckla sitt bolag och skapa hållbara och långsiktiga ideér som levererar på marknaden.

Våra värdeord

Team

Tillsammans är vi starkast och det är en central del av vår företagskultur. Vi är som bäst när vi jobbar tillsammans; med våra kunder, kollegor och mot gemensamma mål. Dessutom delar vi med oss av det vi kan; vi är ett team.

Enkelhet

Enkelheten tar vi med oss i allt vi gör. Vi strävar alltid efter att skapa enkla och effektiva lösningar åt våra kunder. Vi förespråkar en rak och öppen dialog och vår platta organisation ska underlätta hur vi interagerar både externt och internt.

Mod

Vi försöker att vara modiga och våga ta risker och använda mod när situationen kräver det. Det är genom att utmana oss själva och andra som vi växer och utvecklas.

Passion 

Engagemang och passion smittar av sig och gör vårt arbete och vår arbetsplats roligare. Att ha passion för vårt yrke gör också att vi ofta gör det lilla extra för varandra och våra kunder

Vår historia

Det har hänt en del, men vi har bara börjat

Sedan 1996 har vi fokuserat på att utveckla digitala affärer genom agila arbetssätt och metoder. Att vi dessutom har haft möjligheten att få jobba tillsammans med några av Sveriges främsta företag, det vill säga våra kunder, och fått förtroendet att vara en del av er verksamhet har och är en fantastisk resa som vi gärna fortsätter på.

Vi har rådgivit och coachat inom åtskilliga agila transformationer, utbildat tusentals Scrum Masters och publicerat mängder av publikationer inom lean och agilt ledarskap. Dessutom är vi duktiga på kod. Riktigt duktiga. Vi är otroligt stolta över vår höga kvalité och vår precision i det vi tar oss an.

  • 1996Företaget Erebus grundas i Malmö och namnet Softhouse introduceras fyra år senare.
  • 2002Vi skriver vårt första agila kontrakt. Det är en naturlig följd av att vi är ett av de första företagen i Sverige som ger oss in i den agila världen.
  • 2011Vi utnämns till Superföretag av Veckans Affärer. Redan åtta år tidigare hade Dagens Industri gett oss utnämningen Gasellföretag.
  • 2016Softhouse Invest AB grundas.

Ledning

Kontakta oss

Vill du veta mer? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

    Hör av dig till oss så hjälper vi dig!