Softhouse grundades i Malmö 1996 och har sedan dess vuxit stadigt. Idag har vi cirka 200 medarbetare på sju olika kontor – från norr till söder. Du hittar oss i Stockholm, Jönköping, Växjö, Karlskrona, Karlshamn, Helsingborg, Malmö och Sarajevo.

I branschen har vi gjort oss kända som ett av de ledande företagen i Skandinavien när det gäller lean och agile mjukvaruutveckling. Utöver vår agila bas har vi har alla ett starkt gemensamt intresse – att utveckla digitala affärer. Det gör vi genom att se till att leverera värde ofta och kontinuerligt genom agila arbetssätt och metoder.

Här, på Softhouse, är vi ett gäng lagspelare som är noga med att alltid dela med oss av vår kunskap; till kollegor som behöver hjälp, kunder som behöver expertis eller åhörare som vill lära sig någonting nytt. Att dela med oss av vår erfarenheter är någonting som vi har gjort sedan starten 1996 och gjort varje dag sedan dess. Vi jobbar med många olika företag och branscher och är pålitliga och ödmjuka i alla våra uppdrag. Vi är noga med att plocka ut de bästa medarbetarna och vi är stolta över vårt kompetenta och duktiga team. 

Vi utvecklar digitala affärer, mjukvara och människor.

Vi jobbar tillsammans
Vi hjälper och coachar alltid varandra och teamet är en trygg plats där varje medarbetare ska känna motivation och uppmuntras att ta initiativ. Det innebär att vi utmanar varandra på ett öppenhjärtigt sätt och vågar ge varandra ärlig återkoppling.

Vi delar med oss
Vi är en mix av juniorer och seniorer och har talang, visioner, kunskaper och erfarenheter. Att dela med oss av kunskap, erfarenheter och lärdomar till kunder, medarbetare och åhörare gör att vi skapar ett klimat som vi själva vill vara en del av.

 

 

Vi utforskar
Vår verksamhet har alltid präglats av en utforskande attityd, enligt principen do-learn-adapt. Det har gjort att vi vågar ge oss ut i det okända för att studera nya sätt att göra saker på. När vi testar saker rör vi oss snabbare mot viktiga insikter och kan leverera effektivare.

Vi vill växa
Vi vill vara en plats där du kan växa och utvecklas. Där du som individ kan utmanas att ta nya vägar och där du kan växa och gro både personligt och professionellt. Även om livet tar nya riktningar och medarbetare tar nya vägar är vi glada för den tid vi får tillsammans. För trots allt är alla bara till låns.

 

Vår historia

Det har hänt en del men vi har bara börjat

  • 1996Företaget Erebus grundas i Malmö och namnet Softhouse introduceras fyra år senare.
  • 2002Vi skriver vårt första agila kontrakt. Det är en naturlig följd av att vi är ett av de första företagen i Sverige som ger oss in i den agila världen.
  • 2011Vi utnämns till Superföretag av Veckans Affärer. Redan åtta år tidigare hade Dagens Industri gett oss utnämningen Gasellföretag.
  • 2016Softhouse Invest AB grundas.

Sedan 1996 har vi fokuserat på att utveckla digitala affärer genom agila arbetssätt och metoder. Att vi dessutom har haft möjligheten att få jobba tillsammans med några av Sveriges främsta företag, det vill säga våra kunder, och fått förtroendet att vara en del av er verksamhet har och är en fantastisk resa som vi gärna fortsätter på. Vi har rådgivit och coachat inom åtskilliga agila transformationer, utbildat tusentals Scrum Masters och publicerat mängder av publikationer inom lean och agilt ledarskap. Dessutom är vi duktiga på kod. Riktigt duktiga. Vi är otroligt stolta över vår höga kvalité och vår precision i det vi tar oss an.

Ledning

Kontakta oss