by Ardiana Spahija

Share

tech.fast: Sustainable ux Design - Nashmil Mobasseri

Möt Nashmil Mobasseri, en riktig stjärna inom UI/UX design på Softhouse. Hon använder sin expertis för att förbättra digitala upplevelser för användare över hela världen. Med en gedigen bakgrund som sträcker sig över konst, psykologi och teknik, har Nashmil hittat sin nisch i att skapa intuitiva och tillgängliga användargränssnitt. Hennes arbete på Softhouse, där hon för närvarande designar ett internt system för IKEA, visar på hennes förmåga att förena användarbehov med innovativ design.

Jag är en trogen förespråkare kopplat till det mesta inom UI/UX design. Jag älskar att dela med mig av min kunskap och inspirera andra.

Nashmil fortsätter:

Nyligen har jag även börjat göra detta i ett format kallat tech.fast på Softhouse; ett format som öppnar upp nya möjligheter för mig att dela min kunskap och erfarenhet genom att stå på scen och få prata passionerat om det jag verkligen brinner för. Allra senast höll jag föredraget “Hållbar UX Design i Malmö” som visade sig vara jätte uppskattat, berättar Nashmil.

Från konst till kod till design

Nashmils karriärväg är en inspirerande resa av kontinuerligt lärande och personlig utveckling. Allting började när hon var ca 15 år gammal och tog sin första kurs i Corel och Photoshop. Denna tidiga introduktion till design vände sig till en passion som senare skulle utgöra grunden för Nashmils karriär. Med en mamma som konstnär och inredningsdesigner och en syster som modedesigner, var Nashmil omgiven av kreativitet från början. Efter att ha grundat en resebyrå och utbildat sig inom turismhantering, beslutade Nashmil att dyka djupare in i världen av design och teknik.

Jag valde att fördjupa min kunskap inom psykologi, sociologi och ledarskap, vilket ledde henne till en masterexamen i service management från Lunds universitet och senare en andra masterexamen i digital design, berättar Nashmil.

Hennes beslut att ansluta sig till Softhouse var drivet av företagets engagemang för teknisk kompetens, passion för kompetensutveckling och användarcentrerad design, som i Nashmils ögon matchade hennes egna värderingar perfekt.

Att vara en del av Softhouse-teamet ger mig en unik möjlighet att fortsätta växa som designer. Softhouse är bra på det sättet. Jag känner att jag har friheten men även stödet jag behöver för att bli en expert inom mitt område och samtidigt inspirera andra längs med resans gång.

Design med ett syfte

Nashmils arbete är djupt rotat i en passion för att förbättra människors liv genom design.

Min passion och drivkraft i mitt arbete som UI/UX designer är att förbättra människors liv. Genom att fokusera på tillgänglighet och inkludering, strävar jag alltid efter att skapa lösningar som är välkomnande för alla, oavsett deras förmågor eller bakgrund, berättar hon.

Nashmils intresse för mänskligt beteende och beteendevetenskap är grundläggande för hennes designprocess.

Studier om människorsbeteende erbjuder ovärderliga insikter, vilket hjälper mig att skapa engagerande och effektiva designlösningar, berättar Nashmil.

När det kommer till verktyg och tekniker inom UI/UX design, är Nashmil särskilt förtjust i Figma. Hon berättar:

Figma är definitivt mitt favoritverktyg. Dess förmåga att underlätta samarbete i realtid och dess användarvänlighet gör Figma till ett oumbärligt verktyg i min designprocess och jag rekommenderar det starkt.

Livet utanför designvärlden

Nashmil finner balans och inspiration genom en rad kreativa och fysiska aktiviteter utanför arbetet. Från keramik och kalligrafi till landskapsfotografi, utforskar Nashmil gärna olika konstformer som speglar hennes passion för skönhet och uttryck.

Jag tycker om att fotografera och praktisera Nastaliq-kalligrafi. Men jag försöker också hålla mig aktiv genom Crossfit, Tabata, Yoga och Pilates, berättar hon.

En annan intressant aspekt av Nashmils liv är hennes kärlek till resor.

Jag har besökt 53 länder så långt. Resor är mina äventyr som berikar mitt liv och arbete. Resorna ger mig nya perspektiv och inspiration som jag tar med mig in i mitt designarbete, avslöjar hon.

 

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer eller testa konsult-quizet!

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!