Categories: Referenscase

by rebecka

Share

SWEGON – Fjärrstyrd IoT baserad lösning och abonnemangstjänst

Swegons produkter för inomhusklimat är försedda med reglersystem som styrs från en inbyggd servicepanel. De färdiga systemen saknar uppkoppling till internet vilket har gjort att servicetekniker måste ta sig fysiskt till anläggningen vid översyn, felsökning och återställning.

Tillsammans med Swegon och nätverkspartnern Telenor Connexions har Softhouse skapat en IoT-baserad lösning där grunden är en mjukvara som kopplar ihop klimatanläggningens styrsystem med Telenors plattform ”Cloud Connect” som är byggd med AWS molntjänster. Med hjälp av den webbaserade portalen kan Swegons kunder och servicetekniker nu kommunicera med alla klimatanläggningar. Gränssnittet möjliggör nu att för både kunder och servicetekniker att lägga in information om anläggningarna såsom geografiskt läge, modell eller larmnummer.

… vi skapade också en teknisk plattform för en helt ny typ av affärslogik

När Swegon införde effektivare IT-baserat underhåll av sina klimatanläggningar skapade man också en teknisk plattform för en ny typ av affärslogik där man gick från hårdvara till tjänst. Allt detta innebär att Swegon kan sköta många ärenden via fjärranslutning istället för att skicka ut en servicetekniker till anläggningen. Inte minst kan felsökning ske på distans och om något behöver servas eller repareras vet serviceteknikern i förväg vilka reservdelar som behöver tas med. Samarbetet mellan Softhouse och Swegon har även gett upphov till en teknisk plattform som ligger till grund för framtida abonnemangstjänster. Gårdagens osmarta hårdvaruprodukt – en klimatanläggning – blir i framtiden en smart tjänst som är anpassad för både tekniker och kund.

SWEGON

SWEGON, som tillhör Latour Group, är en ledande producent och leverantör av intelligenta, modul-uppbyggda system för ventilation och inomhusklimat.

Taggar: Swegon, telenor, telenor connexion, cloud connect, IOT, internt of things, styrsystem, plattform, felsökning, återställning, servicepanel, AWS, Serverless, MQTT

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!