Categories: Nyheter

by rebecka

Share

Softhouse consulting har haft ett starkt år 2019 och vi fortsätter att leverera ytterligare ett starkt kvartal. Omsättningen ligger på 55 mSEK vilket är en ökning med hela 15,2% jämfört med samma period förra året (Q3 2018). Under de nio första månaderna ökade vi med 4,9%. Vinstmarginal för Q3 landar på 8,7% (2,7%) och för årets första nio månader på 8,0 %(3,5%).

Den ökade omsättningen och resultatet kan generellt spåras till en ökad efterfrågan. De satsningar som har gjorts inom Softhouse Investmentverksamhet har också burit frukt och skapat ett bra underlag genom våra portföljbolag. 

– Softhouse Consulting har tillsammans med Softhouse Invest ett koncept som marknaden börjar förstå och ta till sig. Genom att investera i bolag med digitaliserings och mjukvarubehov kommer vår expertis och kunskap till precis rätt nytta. Det är en unik och kraftfull kombination som skapar konkreta resultat vilket vi är stolta och glada över; Säger Bengt Gustavsson Koncern-VD Softhouse Consulting AB. 

Softhouse Consulting har under året gjort flera expansioner och finns numera på två orter till; i Karlshamn och Jönköping. På enbart ett kvartal har vi vuxit med 10 personer i Karlshamn och vi växer kontinuerligt och söker hela tiden fler medarbetare.  

Om Softhouse Consulting

Softhouse utvecklar digitala affärer, mjukvara och människor och levererar värde snabbt och kontinuerligt genom agila arbetssätt och skickliga medarbetare. Softhouse startade 1996 och var en av de första bolagen att introducerade Agil metodik i Sverige. Softhouse hjälper företag att digitalisera sig genom mjukvaruutveckling och konsulttjänster inom IT, ledarskap och coaching. Softhouse har ca 200 medarbetare fördelade på kontoren i Stockholm, Malmö, Karlskrona, Karlshamn, Växjö, Jönköping, och Sarajevo. 2019 omsätter koncernen ca 250 miljoner kronor. Läs mer om oss här!

Om Softhouse Invest 

Softhouse Invest jobbar med att hitta innovativa idéer och företag där vår kompetens och expertis hjälper entreprenören att lyckas genomföra sina stora idéer. Softhouse Invest investerar i entreprenörer med projekt, lösningar och produkter som vi tror på. Vi investerar primärt i bolag med ett stort mjukvarubehov som skapar framtidens digitala affärer. Läs mer här!

 

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!